Logo Woonboulevard Spijkenisse
Door ruim 2.500 klanten beoordeeld met een 4,1

Gallery wall

Hoe creëer je een gallery wall in je eigen interieur?

Social media staat er vol mee: galerijmuren, ook wel bekend als gallery walls! Heb jij je wel eens afgevraagd hoe je deze trend in je eigen huis kunt toepassen? Een galerijmuur is een geweldige manier om je wanddecoratie naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd persoonlijkheid en karakter aan je interieur toe te voegen. Met deze simpele stappen maak jij zelf de mooiste galerijmuur in jouw huis!

Stap 1: Kies de locatie
Voordat je begint met het ophangen van je wanddecoratie, moet je de juiste locatie in je huis kiezen. Veel mensen kiezen voor een muur in de woonkamer, maar een galerijmuur kan overal in huis. Heb je geen ruimte in je woonkamer? Ga dan voor de slaapkamer, hal of eetkamer.

Kies een muur die een duidelijke focus heeft waar je voldoende ruimte hebt. Ga bijvoorbeeld voor de muur tegenover je bank of een lege muur die de ruimte kan benadrukken en een statement kan maken. 

Stap 2: Kies de wanddecoratie
Nu je de ruimte en muur gekozen hebt, is het tijd om wanddecoratie te kiezen die bij jouw persoonlijke smaak en stijl passen. Wees niet bang om verschillende soorten wanddecoratie te gebruiken: combineer schilderijen, tekeningen, posters en foto’s met spiegels en lampen.

Kies bij het verzamelen van de wanddecoratie voor items die complementair zijn aan elkaar en speel met afmetingen, kleuren en texturen om de galerijmuur visueel interessanter te maken, bijvoorbeeld door een groot schilderij te combineren met een kleinere foto en een rond canvas. 

Stap 3: Plaatsing en indeling
Voordat je de wanddecoratie ophangt, is het belangrijk om een lay-out in gedachten te hebben. Maak deze visueel voor jezelf door alle wanddecoratie op de grond te leggen en probeer verschillende combinaties uit.

Kom je er niet uit? Begin met het kiezen van een middelpunt, zoals een groot schilderij of een ander opvallend stuk, en werk van daaruit naar buiten. Kies de lay-out die het beste past bij jouw wand en interieur.

Stap 4: Hang je wanddecoratie op
Nu je de juiste wanddecoratie hebt gekozen en een lay-out hebt gemaakt, is het tijd om alles op te hangen! Begin met het ophangen van de grootste stukken en werk dan naar de kleinere stukken toe. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat alles recht hangt.

Stap 5: Geniet van je nieuwe gallery wall!
Je hebt nu je eigen gallery wall gecreëerd! Deze creatieve en trendy manier van wanddecoratie zal zeker de aandacht trekken van je gasten en is een geweldige manier om je eigen stijl te laten zien in je interieur.

Benieuwd naar meer inspiratie?
Lees hier hoe jij jouw huis opgeruimd en netjes houdt en hier hoe je het in de tuin gezellig maakt.