woontrends zomer 2022

Zomers interieur… Woontrends 2022!

Yes, de zomer is begonnen! Tijd om de zomerse sfeer in huis te halen. Klussen, verbouwen en verven, ga aan de slag en creëer jouw perfecte zomerlook in huis. Wij helpen je een handje op weg met deze interieurtrends 2022!

Woontrend 1: groen in huis
Zorg voor een frisse look in huis door de natuur naar binnen te halen. In kleuren, materialen, maar ook in rust. De favoriete kleuren van het moment zijn natuurlijke tinten met een vleugje vergrijsd wolkenblauw. Vrolijk je huis op met kamerplanten, bloemen, maar durf ook eens een grote plant en bomen neer te zetten. 

Woontrend 2: hout, simpel, maar allesbehalve saai
Natuurlijke materialen geven je interieur een ontspannen uitstraling en een warm gevoel. Hout is een perfect materiaal om te verwerken in de woonkamer. Niet alleen voor de meubels en de vloer, maar bijvoorbeeld ook tegen de wand. Alles kan, mixen van verschillende soorten hout is helemaal in. 

Hout meubilair Henders & Hazel

Woontrend 3: vintage en ruw
In de nieuwe woontrends van 2022 worden de krasjes en net-niet rechte lijnen omarmd. Nobody is perfect en dat geldt ook voor jouw interieur. Het draait erom dat je kunt zien dat het met de hand is gemaakt in combinatie met natuurlijke materialen. Dit geldt niet alleen voor accessoires, lampen en meubels, maar ook voor de muren. Ook zijn ruwe materialen zoals brons en tin zijn helemaal in. Het is allemaal weer terug van weggeweest! 

Woonkamer inspiratie Rivièra Maison

Woontrend 4: de lamp als middelpunt
In tegenstelling tot een aantal jaar geleden is de lamp door de jaren heen écht een kunstobject geworden. Vroeger werd hij nog wel eens weggestopt in het interieur, maar nu krijgt hij de spotlight. De één doet dit met een grote opvallende tafellamp de ander kiest ervoor om het klein te houden met een stoere houten ring. Heb je wel eens nagedacht over een toffe vintage lamp met een verweerde look? Door verschillende trends te combineren is jouw interieur binnen no-time klaar voor de zomer!

Tafellamp Lampidee