Logo Woonboulevard Spijkenisse
Door ruim 2.500 klanten beoordeeld met een 4,1
huis opruim tips

Huis opruim tips

Huis opruim tips

Hoe opgeruimd jouw huis is, heeft voor een groot deel te maken met je interieur. Je zal het misschien niet direct denken, maar meubels, kleuren en materialen hebben een grote invloed op hoe opgeruimd jouw huis eruit ziet. ‘En hoe kan ik daar dan iets aan doen?’ Horen we je denken. Dat vertellen wij je in onze nieuwste blog door middel van deze 5 tips. Want het klinkt misschien cliché, maar een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

1. Creëer extra opbergruimtes
Kasten, planken, lades… Hoe zit het met jouw opbergruimtes? Ga je huis eens na en kijk waar je kan optimaliseren. Wellicht kan je in de meterkast een extra plank maken, waardoor je extra ruimte creëert? Of kan je lades maken op plekken waar je huis schuin afloopt? Zorg voor een extra opgeruimde uitstraling met spullen die onzichtbaar opgeborgen zijn. Een open kast of plank in de keuken ziet er tof uit, maar kan snel rommelig ogen.

2. Laat oppervlaktes vrij
Houd tafels, aanrechtbladen en andere oppervlaktes vrij van spullen. Hoe minder er op deze oppervlakken ligt, hoe minder rommelig je huis eruitziet. Als je toch deze oppervlaktes wilt vullen, kies dan voor spullen die je ook in die ruimte gebruikt. Denk aan borrelplanken, een tissuedoos of een messenblok. Dat creëert weer plek in de opberglades. 

3. Voorkom stapelen
Het stapelen van spullen zorgt voor een rommelige uitstraling, verlies van overzicht en meer stof en vuil. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen stapels kan hebben. Ons advies is om te stapelen in ruimtes waar dit niet zichtbaar is. 


4. Multifunctionele meubels
Een bank waarin je spullen kan opbergen, een tv-meubel met lades of een bed waar je een bank van kan maken. Multifunctionele meubels zijn dé musthave voor een opgeruimd huis. Is de ruimte in jouw huis wat kleiner? Zeker dan adviseren we om deze tip toe te passen. Eén bank neemt namelijk een stuk minder ruimte in dan een bed én een bank.

5. Dagelijkse routine
Een opgeruimd huis creëer je door de juiste inrichting, maar ook opruimen blijft belangrijk. Zorg dat opruimen een vast onderdeel wordt van jouw dagelijkse routine. Reserveer bijvoorbeeld elke dag na het eten een half uurtje om het huis op te ruimen. Je zult zien dat je met de dag handiger wordt en het op den duur een vast onderdeel van de dag wordt.

Op zoek naar een plankje, lades, kasten, multifunctionele meubels of andere items waarmee je jouw huis opgeruimd houdt? Kom langs op Woonboulevard Spijkenisse. Hier vind je alle musthaves voor een opgeruimd huis. Wij wensen je veel succes!