Logo Woonboulevard Spijkenisse
Door ruim 2.500 klanten beoordeeld met een 4,1
Lavendel interieur

Trendkleur lavendel

Lavendel: Dé tijdloze interieurkleur

Interieurliefhebbers, opgelet! Lavendel is dé huidige trendkleur. De kleur is niet volledig nieuw in interieurland, maar zal ook niet snel verdwijnen. Het is én blijft namelijk een prachtige kleur om mee te werken in huis. Of je nu gaat voor een lavendel geverfde muur, accessoires of een tof meubel… Met deze hippe kleur zit je altijd goed! Wij zijn fan en vertellen je er in deze blog alle ins en outs over. 

Lavendelfeitjes
Lavendel is rustgevend, kalmerend, verzachtend, opbeurend en balancerend. Wist je dat het gebruik van lavendel in het interieur een positief effect heeft op de mens? De rust die de kleur in zich heeft, leert ons vertrouwen op ons gevoel. Uit wetenschappelijke studies blijkt zelfs dat lavendel bijdraagt aan ons creatieve brein en het ontwikkelen van de verbeelding. Niet gek dus, dat deze kleur is uitgeroepen tot dé trendkleur van het moment.

De perfecte kleurencombinaties
Kleuren combineren? Ook dan zit je met lavendel goed. Je kan de kleur namelijk zowel met rustige, als drukke kleuren combineren. Wat ons betreft heb je verschillende keuzes:

  • Warme tinten. Ga je voor een sfeervolle herfst- of winterlook? Combineer lavendel dan met warme tinten als bruin, okergeel of terra. Het koele blauwe pigment van de lavendel in combinatie met de warme kleuren geeft een uitzonderlijke en energierijke touch aan jouw interieur.
  • Felle kleuren. Houd jij van opvallend, gedurfd en anders? Combineer lavendel dan met felle kleuren als rood, geel, blauw, groen of roze. Door deze kleurencombinatie creëer je een origineel interieur dat helemaal voldoet aan de huidige trends. 
  • Pasteltinten. Wil jij jouw kamer visueel ruimer laten lijken? Combineer lavendel dan met een zachte pasteltint. Door de frisse uitstraling van deze combinatie lijkt jouw kamer optisch groter. 


Van kussens tot muren: zo pas je lavendel toe in jouw interieur.
Nu je op de hoogte bent van de perfecte kleurencombinaties, vertellen we je graag meer over het toepassen van lavendel in jouw interieur. Want wat is nu de perfecte kamer? Welk materiaal past goed bij lavendel? En hoe zorg je er nu voor dat de kleur de juiste uitstraling met zich meebrengt? Laten we vooropstellen dat je wat ons betreft nooit de fout in kan gaan met interieur. Iedereen heeft zijn eigen stijl en juist dát is wat jouw huis jouw thuis maakt. 

Hoe je lavendel in je interieur kan toepassen is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe prominent wil je de kleur terug laten komen en welk gevoel moet het interieur meegeven? Ga je voor een lieve, zachte uitstraling. Kies dan bijvoorbeeld voor fluwelen items in de kleur lavendel. Maak het opvallend door een toffe lavendelkleurige bank neer te zetten. Of houd het wat rustiger en laat de kleur terugkomen in de kussens op de bank. 

Door het rustige effect dat lavendel met zich meebrengt wordt de kleur veel toegepast in kantoren of slaapkamers. Denk bijvoorbeeld aan een lavendel geverfde muur of een lavendelkleurig bed. 

Ben jij klaar voor lavendel?
Kom langs op Woonboulevard Spijkenisse! Met het ruime winkelaanbod vind jij gegarandeerd jouw favoriete lavendel-items. Ben je nog niet helemaal zeker over de kleur in jouw inrichting? Laat je dan adviseren. De medewerkers in de winkels staan voor je klaar.