Kersttafel versieren

Kersttafel inspiratie

Kersttafel inspiratie

De feestdagen staan weer voor de deur en wat je ook viert: december is dé maand om samen te komen met de hele familie. Of je nu helemaal uitpakt met kerstdecoratie of liever een simpel diner op tafel zet – een mooi gedekte tafel is altijd goed! Wij helpen je alvast op weg met 4 items die niet mogen ontbreken en geven je kersttafel inspiratie!

Tafelkleed of -loper
Het aankleden van jouw feesttafel begint natuurlijk bij het tafelkleed. Of je nu kiest voor een volledig tafelkleed of enkel een loper in combinatie met fijne placemats, dit zet de toon voor de rest van jouw tafel! Kies qua kleur voor een donkere of opvallende gedekte tafel om een statement te maken of kies juist voor een rustige kleur en laat de accessoires spreken!

Kaarsen op tafel
Tijdens de feestdagen wordt het vroeg donker. Ongezellig? Welnee! Maak hier gebruik van door een aantal mooie dinerkaarsen op tafel te zetten. Kies voor verschillende kleuren binnen jouw thema of ga voor een bijzondere kaars in één kleur. Kleine kinderen aan tafel? Ga dan voor een led-dinerkaars op batterijen!

Kerstdecoratie inspiratie
Heb je nog lichtjes, kerstballen of andere decoraties over? Stop deze nog niet weg in de kast, maar laat ze zien! Wedden dat dit een unieke uitstraling geeft die jouw gasten nog lang bij zal blijven? 

Servies
Natuurlijk kan mooi servies op zo’n tafel niet ontbreken! Maak het geheel helemaal af door gebruik te maken van grote borden en hier bijpassende kleinere borden op te zetten. Doe het bestek in een mooi servet en kleed het geheel aan met bijvoorbeeld een takje uit de boom of wat extra decoraties. Wil je helemaal uitpakken? Leg dan een klein cadeautje op het bord voor je gasten.

Benieuwd hoe jij het deze dagen warm houdt in huis? Wij geven je de beste tips in deze blog!