Logo Woonboulevard Spijkenisse
Door ruim 2.500 klanten beoordeeld met een 4,1
trapkast

Hoe richt ik mijn trapkast in?

Hoe richt ik het beste mijn trapkast in?

5 tips voor het inrichten van jouw trapkast.

De trapkast is vaak een vergeten ruimte in huis. Met een beetje creativiteit kan je er veel meer mee doen dan je denkt. Of je nu extra opbergruimte nodig hebt of een knusse ruimte wilt creëren in deze kleine ruimte. Met een slimme inrichting maak je van je trapkast een functioneel en stijlvol plekje. In deze blog delen we vijf inspirerende ideeën en praktische tips!

1. Maak een praktische voorraadkast
Wil je ruimte creëren in je keuken? Maak van je trapkast een handige voorraadkast. Plaats planken van Kwantum op verschillende hoogtes om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Gebruik doorzichtige opbergbakken van Jysk om producten gemakkelijk terug te vinden. Hang een rekje aan de binnenkant van de deur voor kleinere items zoals kruiden en sauzen. Deze vind je bij Leen Bakker. Zo heb je alles binnen handbereik en blijft je keuken overzichtelijk.

2. Gebruik de trapkast als functionele opbergruimte
Heb je altijd ruimte tekort voor schoenen, jassen en tassen? Gebruik je trapkast als extra opbergruimte. Plaats een schoenenrek van Jysk onderin en hang kapstokhaken van GAMMA aan de zijkanten voor jassen en tassen. Installeer planken bovenin voor seizoensgebonden items zoals mutsen, sjaals en handschoenen. Zo houd je de hal netjes en georganiseerd.

3. Creëer een knusse hoek
Heb je een ruime trapkast? Waarom niet iets unieks ermee doen? Maak er bijvoorbeeld een knusse zithoek van. Plaats een comfortabel kussen of een kleine fauteuil, een leeslamp en een plank voor je favoriete boeken. Voeg een kleedje toe voor extra gezelligheid. Zo creëer je een rustige plek waar je je even kunt terugtrekken met een goed boek of een kopje thee, midden in je eigen huis. Alles voor jouw knusse zithoek vind je bij Kwantum, Jysk en Leen Bakker.

4. Slimme inrichting voor maximale ruimte
Bij het inrichten van een trapkast is het belangrijk om slim met de beschikbare ruimte om te gaan. Gebruik multifunctionele meubels van en opbergsystemen van bijvoorbeeld Jysk. Denk aan uitschuifbare planken en opbergbakken die precies in de kast passen. Met een beetje creativiteit kan je de ruimte optimaal benutten en toch alles netjes en overzichtelijk houden.

5. Personaliseer je trapkast
Maak je trapkast persoonlijk en stijlvol door hem in te richten naar jouw smaak. Gebruik behang of verf van GAMMA in een leuke kleur om de binnenkant van de kast op te fleuren. Voeg accessoires toe zoals kleine schilderijen of fotolijstjes. Zo wordt je trapkast niet alleen praktisch, maar ook een verlengstuk van jouw interieur.

Het inrichten van je trapkast biedt eindeloze mogelijkheden. Of je nu extra opbergruimte nodig hebt, een knus zithoekje wilt creëren of de kast wilt personaliseren. Met een beetje creativiteit maak je van deze, vaak onbenutte ruimte, een waardevolle toevoeging aan je huis. Ga aan de slag met onze tips en tover je trapkast om tot een multifunctionele en stijlvolle plek. Veel woonplezier!

Heb je inspiratie opgedaan en wil je meer ideeën voor het inrichten van je huis? Kom langs op de woonboulevard voor alles wat je nodig hebt om je woonruimte te transformeren. Voor nog meer woonplezier, volg ons op Instagram en bekijk onze Pinterest borden!