Logo Woonboulevard Spijkenisse
Door ruim 2.500 klanten beoordeeld met een 4,1
duurzaamwonen-duurzaam-duurzaamtips-woontips

Duurzaam wonen, kleine stapjes maken groot verschil!

Duurzaamheid, we kunnen er niet meer omheen. De afgelopen decennia wordt de impact van de mens op de aarde steeds meer voelbaar en de energieprijzen blijven stijgen. De hoogste tijd voor wat tips dus. In deze blog delen we ze met je, zodat jij straks op de hoogte bent van een duurzaam interieur! 

Klein beginnen is groot winnen 

Bij duurzamer wonen denk je waarschijnlijk direct aan grote investeringen zoals zonnepanelen, isolering of een warmtepomp. Logisch! Maar wist je dat je met kleine aanpassingen in je interieur al heel ver komt? Door bijvoorbeeld kleden, kruiken of een dubbel dekbed te gebruiken zorg je voor warmte en kan de verwarming een graadje lager. Met kaarsen kan het licht vaker uit en met ledverlichting verleng je de levensduur van een lamp. Probeer het eens uit met de Woox ledlampen van BCC. 

Maak je huis een stukje groener 

Haal buiten naar binnen met de té gekke planten van Leen Bakker. Check bijvoorbeeld eens de Olifantsoor Plant. Planten zetten CO2 om in zuurstof en filteren schadelijke stoffen uit de lucht. Daarnaast voel je je lekkerder door planten en presteer je beter. Dubbel winnen dus! 

 Ga voor duurzame producten 

Wist je dat veel woonproducten duurzaam geproduceerd worden? Van kussens tot stoelen, vaak is er van elk product wel een duurzame variant verkrijgbaar. Het Duurzaam driekamer dons hoofdkussen van Beter Bed is daar een goed voorbeeld van. Voor dit kussen is gerecycled veer en dons gebruikt.  

Geïnspireerd geraakt? Kom snel langs op Woonboulevard Spijkenisse en ervaar welke duurzame woonwinkel bij jou past. Tot snel!