Logo Woonboulevard Spijkenisse
Door ruim 2.500 klanten beoordeeld met een 4,1
badkamer tips

Badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie: 4 stappen naar jouw droombadkamer!

Een badkamer is niet alleen functioneel. Het is de plek waar je ’s ochtends met een verfrissende douche begint en ’s avonds ontspannen in bad eindigt. Het creëren van een badkamer naar jouw wensen is leuk, maar kan ook ontzettend lastig zijn. Zoveel stijlen, zoveel kleuren, zoveel keuze… In deze blog delen we in 4 stappen hoe jij straks met gemak jouw eigen badkamer paradijs creëert. 

1. Kleurrijk karakter
Een vrolijke badkamer? Daarvoor hebben we kleur nodig! Vrolijk je badkamer op met gezellige tinten als groen, blauw, geel, oranje of paars. Je kan deze kleuren op verschillende manieren terug laten komen. Denk hierbij aan een leuke tegel op de muur, boven de wc bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een felgekleurde kraan? Ben je bang dat je de kleur snel zat bent? Kies er dan voor om kleurrijke accessoires te gebruiken.

2. Plantenparadijs
Breng de natuur naar binnen en verander jouw badkamer in een plantenparadijs! Planten als varens, aloë vera en sansevieria zijn geschikt voor de badkamer. Planten in bijvoorbeeld de hoeken en op planken zorgen voor een frisse en ontspannen sfeer. Met de juiste potten creëer je de uitstraling die jij wilt. Houd het natuurlijk met aardetinten, maak het sprekend met felle kleuren of opvallend met printjes.

3. Vintage vondsten
De vintage trend is niet meer weg te denken, ook niet uit de badkamer! Kies voor een toffe spiegel omringd door vintage goud of ga voor gebruikt hout. Vintage maakt een ruimte warm en eigen. Het grote voordeel van deze stijl? Het hoeft niet perfect te zijn, want vintage items zijn nu eenmaal niet meer perfect.

4. Textiel keuzes
Handdoeken, badmatten en douchegordijnen kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van jouw badkamer. Het materiaal, de kleur, de print… Let erop dat het textiel in jouw badkamer invloed heeft op de sfeer. Bedenk dus goed wat jij met jouw badkamer wilt uitstralen en neem deze gedachten mee tijdens het woonshoppen. 

Bij het creëren van jouw droombadkamer is het belangrijk dat jouw persoonlijkheid en stijl tot uiting komen. Met deze tips geven we je alvast een zetje in de goede richting. Vind je het lastig om jouw stijl te vertalen naar een stijlvolle badkamer? Kom dan eens langs op Woonboulevard Spijkenisse. Bij X2O en WOONING staan adviseurs klaar om je te helpen!