Bright,Authentic,Home,Interior.shelves,With,Indoor,Plants,And,Decor.home,Gardening,urban

Woontrends 2024

3 woontrends van 2024

2024 staat voor de deur! Ben jij al op de hoogte van de nieuwste woontrends? In deze blog vertellen we je er meer over. Van de natuur in huis brengen, tot minimalistisch inrichten of een moderne uitstraling, de trends van 2024 gaan alle kanten op. Ben je benieuwd of er iets voor jou tussen zit? Lees snel verder en ga voor vernieuwing in het nieuwe jaar.

Trend 1: terug naar de natuur met ‘biophilic design’

Het zal je misschien niet verbazen. 2024 staat in het teken van de natuur. Ook in de interieurwereld. ‘Biophilic design’, oftewel contact maken met de natuur, is dé trend. Begin met een basis van lichte en aardse kleuren zoals zacht groen, beige en warm grijs. En voeg daar natuurlijke materialen aan toe, zoals hout, steen en bamboe. Voor de finishing touch zijn planten belangrijk. Of het nu kleine vetplanten zijn of grote varens, groen geeft je huis een frisse en levendige uitstraling. Zo breng je de rustgevende sfeer van de natuur naar binnen.

Trend 2: creëer ruimte met minimalistische eenvoud

Minimalisme blijft in 2024 een onmisbare trend. Een minimalistisch interieur creëer je door overbodige tierlantijntjes achterwege te laten en te kiezen voor eenvoud. Ga voor neutrale kleuren zoals wit, crème en lichtgrijs. Meubels met strakke lijnen en verborgen opbergruimte zijn belangrijk voor een opgeruimde uitstraling. Voeg een vleugje persoonlijkheid toe met één opvallend element, zoals een abstract kunstwerk aan de muur, een designlamp of een opvallend kleuraccent.

Trend 3: ga voor luxe en comfort met modern vintage

Houd je van modern en neig je soms ook naar vintage? Dan is de modern vintage trend écht iets voor jou. Deze stijl combineert de elegantie van vroeger met het comfort van nu. Kies voor meubels met een retro uitstraling, zoals een fluwelen bank in een diepe, rijke kleur zoals donkergroen of diepblauw. Voeg glamour toe met gouden accenten, zoals spiegels, kandelaars en sierlijke lijsten. Vintage vondsten en erfstukken zorgen voor karakter in je interieur. Het resultaat is een stijlvolle en gezellige ruimte waarin je je echt thuis voelt.

Combineer en laat je inspireren

Verzamel je favoriete kleuren, meubels en decoratie in een moodboard. Zo geef je jouw huis een persoonlijke touch, volgens de nieuwste trends. Van accessoires tot meubels en van verlichting tot vloerkleden, bij Woonboulevard Spijkenisse vind je alles voor de woningtrends van 2024. Kom langs, laat je inspireren en ga aan de slag! Bekijk voor meer inspiratie onze Pinterest borden.

Of je nu kiest voor de natuurlijke rust van biophilic design, de eenvoud van minimalisme, of de luxe van modern vintage, met de juiste keuzes maak je van je huis een trendy en comfortabele plek om te wonen.