DIY - Zelf aan de slag! - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
Tijdelijk gesloten
Terug

DIY – Zelf aan de slag!

2 maanden geleden

DIY ofwel Do It Yourself. Niets leuker dan zelf een uniek woonitem maken! Én het is ook nog eens een leuke bezigheid nu we allemaal aan huis gekluisterd zijn. Van de ‘twisted candle’ trend tot een selfmade etagère, in deze blog leggen we je uit hoe je dit zelf kunt maken. Veel plezier!

Twisted candles

Gedraaide kaarsen zijn dé trend van dit moment. Kaarsen zijn allang niet meer alleen bedoeld om op te laten branden, ze zijn ook perfect als sfeervolle decoratie. Hoe je de kaarsen zelf maakt? Dat is makkelijker dan je denkt!

Dit heb je nodig:

 • Gekleurde dinerkaarsen (te koop bij Kwantum en Leen Bakker)
 • Een kan of vaas
 • Een deegroller

Zo maak je ze:

 1. Doe de kaarsen in een kom met warm water en laat ze weken. Let op dat je geen kokend water gebruikt, want dan smelten ze te snel.
 2. Na 15 minuten kun je voelen of de kaarsen zacht genoeg zijn. Als je er goed in kunt knijpen dan merk je dat ze buigzaam zijn. Tevreden? Haal ze uit de kom en maak de kaars plat met een deegroller.
 3. Draaien maar. Leg ze daarna nog even in koud water en voilà!

 

Van budget item naar een luxe uitstraling

Een eenvoudig woonitem kun je met wat creativiteit een hele andere uitstraling geven. Bezoek de woonboulevard en ga op zoek naar bijvoorbeeld een kastje, stoel of kruk. Bepaal voor jezelf hoe jij je item uniek gaat maken. Welke kleur verf en kastgrepen passen daarbij? Lees hier hoe je een kastje een make-over kunt geven.

Dit heb je nodig:

 • Woonitem (krukje, kastje etc.)
 • Ontvetter (Gamma)
 • Schuurpapier (Gamma)
 • Verf (Gamma en Kwantum)
 • Marmeren kastgrepen (JYSK)

Zo maak je het:

 1. Verwijder alle huidige kastgrepen van jouw woonitem.
 2. Ontvet de ondergrond. Een goede ontvetter kun je kopen bij Gamma. Neem de ondergrond af met een spons en schoon water.
 3. Verwijder met grof schuurpapier de oude verflaag.
 4. Verf het woonitem in de gewenste kleur. Olijfgroen, oudroze of okergeel zijn kleuren die een luxe uitstraling geven.
 5. Maak het item af met de marmeren kastgrepen.

Unieke etagère voor de feestdagen

Tijdens de decembermaand worden er vaak veel lekkernijen in huis gehaald. Wil je tijdens de feestdagen indruk maken op jouw gasten? Serveer de lekkere hapjes op een selfmade etagere. Je geeft een persoonlijke touch aan de decoratie en de etagère is ook nog eens zo gemaakt. Win-win dus!

Dit heb je nodig:

 • 2 bordjes
 • 1 kopje
 • Een kandelaar, waxinelichthouder of borrelglaasje
 • Sterke reparatielijm

Zo maak je het:

 1. Stapel de items van groot naar klein op elkaar. Om de bordjes met elkaar te verbinden kun je een kandelaar, waxinelichthouder of borrelglaasje gebruiken.
 2. Lijm vervolgens alle losse onderdelen op elkaar en druk het goed aan. Let op dat je de items goed in het midden bevestigd en laat alles goed drogen (ongeveer 2 uur).
 3. That’s it! Vul de etagère en smullen maar.

Volg ons op Facebook​ en Instagram ​om op de hoogte te blijven van trends, nieuwe collecties en acties. De woonwinkels op Woonboulevard Spijkenisse zijn open, maar vanwege het coronavirus hanteren we wel extra maatregelen om gezond te blijven. ​Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. ​​Klik ​hier​​​ ​voor meer informatie over de maatregelen en welke winkels er open zijn.

Terug