Interieurtips van onze styliste  - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
09:30 - 18:00 uur
Terug

Interieurtips van onze styliste 

7 maanden geleden

Hoe geef je sfeer aan  je (nieuwe)  huis?  Hoe  zorg je ervoor dat je weer verliefd wordt op de items die je al jarenlang in huis hebt staan? Of welke kleur schilder je de muren?  Met behulp van onze styliste Mieke creëer je een plek die vertrouwd en gezellig voelt.  In dit blog geeft onze styliste tips en tricks om van jouw huis een thuis te maken.  

Maak kennis met onze  interieurstyliste  

Mieke van der Weerd van M Style Woonadvies is interieurontwerper en woonadviseur. Een ideale combinatie waar in  haar technische  bouwkundige  achtergrond en creativiteit elkaar vinden.  Met een passie voor alles wat over huizen, interieur én mensen gaat, vertelt ze over haar vak en helpt ze haar klanten om van een huis een heerlijk eigen thuis te maken.  

Hoe geef je sfeer aan  je  (nieuwe) huis?   

Een gezellig thuis creëren is afhankelijk van verschillende factoren. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat het geheel klopt en alles met elkaar in balans is. Er zijn twee sfeermakers die volgens Mieke de grootste invloed hebben: kleur & verlichting. 

Kleur 

Zorg altijd voor de juiste basis en kleurbalans, kies voor niet meer dan drie basiskleuren. Schilder het houtwerk en de wanden in een basiskleur uit dezelfde kleurfamilie. Zo creëer je harmonie en rust in huis. Zorg voor contrast, daar waar je wilt dat een meubelstuk of accessoire de aandacht trekt. Laat de kleuren vervolgens repeterend terugkomen in de ruimte, dat kan zijn in meubels, stoffen of accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een lampenkap in dezelfde kleur als de bank of een kussentje in de kleur van de muur.  

Verlichting 

De tweede sfeermaker is  ‘verlichting’. Zorg voor voldoende verlichting in huis. Ook hierbij is het belangrijk dat het in balans is, je wilt liever geen donkere hoekjes in huis. Er zijn verschillende soorten verlichting:  functionele verlichting, zoals een leeslamp. Kies voor  accentverlichting  om een bijzonder item in de spotlights te zetten. Algemene verlichting bijvoorbeeld  in de vorm van spotjes. Tot slot een hele belangrijke:  sfeerverlichting  zoals een gezellige schemerlamp.  

Om sfeer te creëren is het van belang dat iedere ruimte in huis in ieder geval over drie van deze soorten verlichting beschikt. Als je een geheel wilt creëren zorg dat de armaturen bij elkaar passen.  

Tip van Mieke: ‘’ Mijn advies is om warme lichtbronnen te gebruiken van warm wit tot geel en plaats een dimmer op iedere lamp zodat je de lichtbehoefte naar wens kunt aanpassen.’’   

Items met een verhaal  

Meubels of accessoires met een verhaal of emotionele waarden maken een interieur persoonlijk.  Bijvoorbeeld souvenirs uit verre landen of dat kastje van oma. Mieke komt vaak tegen dat de klant niet weet wat hij of zij met het kastje moet, maar wegdoen is ook zonde.  Het kan heel verrassend zijn om de meubels eens op een andere plek in huis te zetten. Daarnaast kun je het ook gewoon een nieuwe functie geven. Niet alleen leuk, maar ook praktisch! Die oude biedermeier kast van oma is wellicht  hartstikke leuk  als televisiekast of als kledingkast in de kinderkamerGeef de kast een  totale  nieuwe look door de kast in een kleur te schilderen en  de greepjes te vervangen. Zo krijgt de kast van oma een nieuw leven en kan hij nog jaren mee.  

Tip van Mieke: ‘’ Ik adviseer mijn klanten  om  zo nu en dan met een kritische blik door het huis te gaan, zet wat accessoires weg en zorg voor niet te veel losse spullen. Een grote eye catcher komt veel beter tot zijn recht. Toch kleine accessoires? Groepeer ze dan.  Dit creëert rust in je huis en in je hoofd!’’  

 Hulp nodig? 

Of je nu een kleuradvies wilt, een ontwerp voor één kamer óf je complete huis wilt laten  stylen, Mieke doet het allemaal. Met heel veel plezier.  Deze  Oktober Woonmaand maak je kans op een interieuradvies aan huis, een  shoppingsessie  met Mieke op de  Woonboulevard  Spijkenisse  inclusief  shoptegoed  t.w.v. €400,-. Waar wacht je nog ?!  Laat ons hier weten waarom jij kans moet maken! 

Wil je antwoord op jouw interieurvragen? Stel ze op  onze  social  kanalen 

Terug