Duurzaam wonen, ben jij er klaar voor? - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
09.30 - 18.00 uur
Terug

Duurzaam wonen, ben jij er klaar voor?

4 weken geleden

Een duurzaam interieur wordt steeds populairder en belangrijker voor het milieu. We kunnen er (gelukkig) bijna niet meer omheen. Is jouw interieur ook toe aan een duurzame upgrade? Deze blog staat vol inspiratie om over te gaan op het ‘nieuwe wonen’.

 

Duurzame materialen

Bij duurzaam wonen denk je al snel aan grote aanpassingen als zonnepanelen, groene daken en warmtepompen. Maar niks is minder waar! Je kunt ook met kleine veranderingen al een groot verschil maken. Tegenwoordig is er een groot aanbod van duurzame items die je aan je interieur kunt toevoegen. Wat dacht je van jute? Dit is een natuurlijke vezel en zie je veel terug in vloerkleden en opbergmanden. Een populaire gras variant die we kennen als ‘bamboe’, is ook heel milieuvriendelijk. Denk aan een lampenkap of bijzettafel van bamboe. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar zijn ook erg populair vanwege de looks.

 

 

Upcycle je interieur!

In een handomdraai creëer je jouw duurzame interieur. Geef je oude meubels bijvoorbeeld een tweede leven. Een likje verf over de tafel, en hij is als nieuw. Maak jij ook al gebruik van LED-lampen? Naast dat ze minder schadelijk zijn voor het milieu, hebben ze ook nog een langere levensduur. Natuurlijk niet te missen: een regenton in de tuin! Een regenton vangt wel 200 liter regenwater op die je vervolgens perfect kunt gebruiken voor al het groen in en rond je huis.

 

Haal groen in huis!

Wist je dat er planten bestaan die niet alleen zorgen voor een gezellige sfeer en zuurstof, maar ook voor een zuiverende werking? De welbekende gatenplant Monstera, Calathea, lepelplant of rubberplant zorgen voor een schonere én frissere lucht in huis. Ben je écht gek op groen? Ga voor een groen dak! Dat bespaart energie en zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Veel voordelen om je huis aan te vullen met groen!

 

Hebben we jou kunnen inspireren door een duurzame touch aan je interieur te geven? Shop nu jouw ‘groene’ items bij Woonboulevard Spijkenisse. 

Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van trends, nieuwe collecties en acties. De woonwinkels op Woonboulevard Spijkenisse zijn open, maar vanwege het coronavirus hanteren we wel extra maatregelen om gezond te blijven. ​Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. ​​Klik hier​​ ​voor meer informatie over de maatregelen en welke winkels er open zijn.

Terug