Nieuwbouwhuis inrichten in 5 stappen - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
09.30 - 18.00 uur
Terug

Nieuwbouwhuis inrichten in 5 stappen

8 maanden geleden
woonboulevard-spijkenisse-tips-nieuwbouwhuis-verhuizen

Nog even en dan sta je te trappelen in je nieuwbouwhuis. Echt nieuw-nieuw, want meer dan een badkamer en een keuken is er niet te vinden. Hoe tover jij je kale interieur om tot je eigen plek, zonder in paniek te raken? Met deze 5 stappen!

1. Maak een indeling van je nieuwbouwhuis

Maak het voor jezelf overzichtelijk door alle kamers in je huis in te delen. Waar ga je bijvoorbeeld slapen, tv kijken, wassen of thuiswerken? En houd hierbij rekening met licht, radiatoren, draairichtingen van deuren en vensterbanken. Als je dat voor jezelf helder hebt, kun je een plattegrond maken van je nieuwbouwhuis. Doe dit op papier of digitaal. Knip je meubels uit en vind de juiste indeling.

2. Maak een moodboard

Hoe maak je het beste een keuze tussen alle meubels, woonaccessoires, kleuren, stoffen en prints? Je raadt het al: een moodboard helpt je hiermee. Op deze manier breng jij je smaak in kaart en weet je welke materialen en kleuren bij je interieur passen. En ook heel handig om mee te nemen tijdens het woonwinkelen! Een moodboard is simpel gemaakt met een vel papier, stapel tijdschriften en lijm. Zoek je je inspiratie liever digitaal op? Kijk dan eens op Pinterest.

3. Praktische zaken eerst

Wacht nog even met cozy banken en zachte plaids binnenhalen. Allereerst zijn je vloeren, muren en lichtplan belangrijk. Ga je voor vloerbedekking of laminaat? Hebben je muren nog stucwerk nodig? Ga je voor een vrolijke lik verf of rustig behang? En waar wil je lampen ophangen en hoe hoog? Deze basis is belangrijk voor je nieuwe huis.

4. Van groot naar klein

Tijd om te gaan woonwinkelen! De regel bij het inrichten van je nieuwbouwhuis geldt: ‘van groot naar klein’. Haal dus eerst de grote meubelen in huis, denk aan je bed, bank en tafel, en daarna de accessoires. Zo heb je beter zicht op de ruimte in je huis en spreid je je uitgaven.

Houd bij het winkelen je moodboard bij de hand. Vraag jezelf af of je het meubel over een paar jaar ook nog leuk vindt en of het bij je interieur past. En ga ook langs bij de verschillende winkels op Woonboulevard Spijkenisse.

5. Finishing touch voor je nieuwbouwhuis

Die schattige kussens die je hebt laten liggen bij stap vier? Daar is het nu tijd voor! Kleed je huis aan met mooie, waardevolle of gave accessoires. Schilderijen, planten, kaarsen en erfstukken: op deze manier voeg je iets persoonlijks toe. Vergeet ook je raamdecoratie niet.

Kom je er niet uit?

Weet je niet waar je moet beginnen met je moodboard? Heb je meer informatie over vloeren nodig? Of wil je woonwinkelen? Onze specialisten helpen je graag verder!

Terug