Hoe klus je veilig met kinderen? - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
Open voor click & collect bestellingen
Terug

Hoe klus je veilig met kinderen?

2 jaar geleden
samen met kinderen klussen woonboulevard spijkenisse klusjes in huis

Na een lange week werken is het helemaal geen leuk idee om liggende klussen op te pakken. Het is veel leuker om tijd door te brengen met je gezin. Maar wat nou als je die tijd met je kinderen en klussen combineert? Met deze tips heb je quality time, krijg je je klussen af en is het nog leuk ook!

Het gereedschap

Elke klus klaar je met het juiste gereedschap. Sorteer je gereedschapskist met je kinderen. Laat ze zelf ontdekken welke soort gereedschappen er zijn en waar ze voor dienen. Wat is een hamer of een schroevendraaier en wanneer gebruik je een boor?

samen klussen woonboulevard spijkenisse rotterdam meubelboulevard klusjes in huis quality time

Een goede basis

Ieder goed begin, begint met een goede basis. Leg die ook bij je kids als het gaat om klussen. Begin klein, zoals hoe ze het beste iets opmeten of hoe ze een spijker ergens recht in slaan. Leg uit welke soorten schuurpapier er zijn en wanneer je welke gebruikt.

Ieder een eigen klusje

Leren door te doen. Betrek je kleine bij de klusjes die je uitvoert. Draai samen een schroef in, timmer samen een spijker in het hout of plak samen de plinten op het nieuwe laminaat. Gegarandeerd succes!

klussen timmeren samen klussen woonboulevard spijkenisse rotterdam qualitytimE

Samen veilig

Veilig klussen is net zo belangrijk voor kinderen als voor ouders. Daarom is het belangrijk om samen te ontdekken hoe je nou echt veilig klust. Zorg voor de juiste veiligheidsspullen, zoals een bril, handschoenen en helm en leg uit waarom klussen veilig moet gebeuren.

Eigen klustaken

De basis is gelegd, veilig klussen is de normaalste zaak van de wereld en je hebt geoefend met kleine klusjes. Nu is het tijd voor het ‘echte’ werk. Geef je kind klussen die passen bij de leeftijd. Denk aan het opmeten van dingen in huis met een meetlint, schroeven indraaien of spijkers slaan.

Quality time

En voor je het weet, zijn de klusjes geklaard! Heb je quality time met je kind(eren) gehad en heb je ook gelijk een klusser voor de toekomst. Samen klussen: alleen maar voordelen!

Win een klusteam

Laat je liever je klusjes liggen om toch naar buiten te gaan met je gezin? Doe dan mee met de winactie op Facebook of Instagram en win een klusteam voor een dag. Dat team regelt alle kleine klussen in huis. Doe nu mee. De winnaar wordt eind april bekend gemaakt!

Terug