Zo kies je de beste basiskleur voor je interieur - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Terug

Zo kies je de beste basiskleur voor je interieur

6 maanden geleden
Vier basiskleuren voor je interieur

De basis van je interieur is kleur. De juiste kleur geeft je huis uitstraling, sfeer én persoonlijkheid. Met een goed gekozen basiskleur kan je oneindig combineren. Het kiezen van de juiste basis voor je interieur is een uitdaging. Gelukkig kies jij met deze 3 tips de beste basiskleur.

Vier basiskleuren

Een goede kleur kiezen, het lijkt zo makkelijk maar niets is minder waar. Die vier basiskleuren voor elk interieur zijn zwart, wit, natuur en grijs. De keus zou simpeler zijn als zwart ook alleen zwart was, maar waarom zouden we het je makkelijk maken? Elke basiskleur bestaat namelijk uit lichte en donkere tinten.

1. Luister naar je gevoel

Er zijn een heleboel tips, quizzen, blogs en ingewikkelde regels waarom je een basiskleur wel of niet moet kiezen. Die lappen we allemaal aan onze laars. Het begint namelijk allemaal bij jouw gevoel. Welk gevoel wil je krijgen van je interieur. Vaak kiezen we een kleur omdat we het mooi vinden, niet vanwege het gevoel wat het ons geeft. Een prachtige kleur is slechts een prachtige kleur. Ga voor de combinatie van een mooie kleur en een goed gevoel.

basiskleuren voor je interieur

2. Lichtinval

Niet alleen gevoel is belangrijk; lichtval ook. Zonder licht geen kleur. Zo reflecteert wit veel licht en absorberen donkere kleuren het licht juist. Denk goed na over de hoeveelheid licht in je interieur. Heeft de kamer bijvoorbeeld weinig licht? Kies dan voor een lichtere basiskleur, zoals wit, om de kamer levendig te maken. Of valt er juist veel natuurlijk licht naar binnen? Denk dan eens aan mooie aardetinten om het natuurlijke gevoel te benadrukken. Valt er veel geel licht naar binnen, let dan op dat je basiskleur geen gele ondertoon heeft.

grijze bank pronto wonen

3. Balans

Oké, dit is een regeltje, maar geen ingewikkelde. De 60/30/10 regel zorgt voor evenwicht in je interieur. Het is heel simpel: 60% van je interieur bestaat uit een basiskleur, 30% bestaat uit secundaire kleuren en de overige 10% is gereserveerd voor accentkleuren. Natuurlijk is dit slechts een richtlijn (ga immers voor een goed gevoel), maar het kan je helpen om makkelijker een basiskleur te kiezen. Kijk naar welke secundaire kleuren je al hebt, zoals je bank, en ga aan de slag met kleurcombinaties. Past de basiskleur bij de accentkleur die je graag wil, is de secundaire kleur wel een match bij je kleur?

Inspireren

Met deze tips kies jij zeker weten de perfecte basiskleur. Ook basiskleuren bestaan uit tientallen kleuren, laat je daarom goed adviseren door een expert. Ontdek jouw perfecte basiskleur bij Kwantum of Gamma. En doe daarna gelijk inspiratie op voor secundaire kleuren bij Pronto Wonen, Roobol of Carpetright.

 

Alles voor jouw interieur bij Woonboulevard Spijkenisse!

Terug