3 x blauwe inspiratie voor Blue Monday - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Terug

3 x blauwe inspiratie voor Blue Monday

5 maanden geleden

Blue Monday staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Behalve bij ons. Wij geven je inspiratie voor een interieur waar blauw de hoofdrol speelt. Daar word je juist vrolijk van!

Ons gevoel wordt (ook) beïnvloed door kleur. Associaties die te maken hebben met cultuur, mode, voorkeur, kleurbeleving en persoonlijke voorkeur. We zijn visueel ingesteld en onze hersenen reageren daarom ook op kleur. Een kleur kan zowel een positieve of negatieve associatie hebben.

Blauw

Het is de lievelingskleur van veel mensen. Blauw wordt vaak gezien als de kleur van rust en vrede, de kleur van de lucht en de zee. De kleur straalt loyaliteit, geduldigheid, vriendelijkheid en waarheid uit. Tegelijkertijd staat het voor intelligentie, verstand, vertrouwen, betrouwbaarheid en duidelijke communicatie. Het schijnt zelfs dat je in een blauwe ruimte productiever bent. Blauw heeft niet slechts positieve associaties. De kleur wordt ook weleens verbonden met emotionele afstand, conservatief, status en macht. Toch is de kleur overwegend positief en daarom de kleur om Blue Monday te verslaan!

blauwe accessoires bij woonboulevard spijkenisse blue monday

Blauwe accessoires

Vind je blauw best heftig? Begin dan met blauwe accessoires, zoals vazen, schalen of misschien mooie plant met een blauwige bloem. Een blauwe lampenkamp of subtiele kussens. Er zijn veel mogelijkheden om genuanceerd blauw aan te brengen in je huis.

Blauwe bank

Een blauwe bank is een echte eyecatcher! Prachtig als secundaire kleur in een interieur waar de basiskleur zorgvuldig is uitgekozen. Er zijn veel verschillende tinten blauw. Plus een meubelstuk zo belangrijk als een een bank verdient op te vallen. Het is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt, maar het zorgt voor sfeer in je woonkamer.

blauwe muur woonboulevard spijkenisse blue monday inspiratie

Blauwe slaapkamer

Blauw is de kleur van rust en vrede en vriendelijkheid. De perfecte kleur voor een slaapkamer dus! Een blauwe muur zorgt al snel voor een frisse uitstraling. Laat de kleur terugkomen in beddengoed of accessoires en kom tot rust in je vredige kamer. Alsof je in de wolken zweeft.

Blij met blauw

Blauw is een mooie kleur om te verwerken in je interieur. Kom voor meer inspiratie en advies naar Woonboulevard Spijkenisse. De experts in de winkels beantwoorden graag al je vragen.

Alles voor jouw interieur bij Woonboulevard Spijkenisse!

 

Terug