DIY: voorjaarsboeket samenstellen | Woonboulevard Spijkenisse
Terug

DIY: voorjaarsboeket samenstellen

10 maanden geleden

Bloemschikken lijkt een kunst, maar met een aantal tips wordt het ook voor jou een eitje. In onze DIY video hebben we gebruik gemaakt van de prachtige kunstbloemen van LodgeLife gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook voor echte bloemen kiezen. Jouw bloemen picture perfect krijgen? Wij geven je een aantal tips!

1. Zorg voor een brandschone vaas
Een punt wat vaak vergeten wordt, maar heel belangrijk is! Vieze vazen verstoppen de bloemvaten waardoor het water niet meer goed opgenomen kan worden. De bloemen krijgen dus niet wat ze nodig hebben en gaan daardoor snel slap hangen. Azijn ontkalkt de vaas, maar zorgt niet voor verwijdering van bacteriën. Schoonmaken met chloor is dus een must!

2. Snijd bloemen altijd schuin af
Deze tip is natuurlijk heel bekend, maar toch wilden we jullie deze niet onthouden. Het is namelijk ook belangrijk dat het afsnijden goed gebeurd. Gebruik een schoon en scherp mes (of nog beter, een speciale bloemensnijder). Hoe scherper, hoe beter. Skip de schaar en snoeischaar, want hiermee plet je de stengel waardoor je bloemen niet genoeg water kunnen opnemen.

3. Zet de stelen één voor één in de vaas en zet ze kruislings neer
Begin met het blad, zet er vervolgens de lange, zware bloemen in en eindig met de lichte bloemen. Terwijl je dit doet, merk je dat sommige takken niet meer tegen de rand van de vaas kunnen staan. Dit is juist goed, want hierdoor wordt je bos ook vol in het midden.

4. Zet je bloemen op de juiste plaats
Wanneer je de bovenstaande tips netjes hebt toegepast maar je zet de bloemen op een verkeerde plek, dan kan het ook mis gaan. Zet ze dus niet in direct zonlicht, niet op de tocht en ook niet ergens waar ze te veel warmte krijgen, zoals op of naast de verwarming of in de buurt van een open haard. Funest natuurlijk!

Met deze bloemschiktips ga je vast en zeker langer genieten van de bloemen en boeketten die je in huis haalt. Liever kunstbloemen? Op Woonboulevard Spijkenisse vind je verschillende winkels waar je terecht kunt voor prachtige kunstbloemen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Lodgelife of Pronto Wonen!

Nog meer video’s bekijken? Check snel ons YouTube-kanaal!

Terug