5 budget tips voor de woonkamer! - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
09.30 - 18.00 uur
Terug

5 budget tips voor de woonkamer!

3 jaar geleden

Een nieuwe, frisse look creëren voor je woonkamer hoeft helemaal niet duur te zijn! Jysk geeft je advies hoe je je woonkamer leuk kan inrichten met een klein budget. Lees de 5 tips van Jysk! 

 1. Kies een alternatief voor dure meubels 

Veel mensen houden van designer meubels. Daar is niks mis mee, maar meubelstukken van ontwerpers zijn vaak duur en dus niet geschikt voor mensen met een klein budget. Er zijn meerdere leuke meubels die je als vervanger kunt gebruiken voor dure design meubelen. Minstens zo mooi en dat voor minder dan de helft van de prijs! Ga dus op zoek naar goedkopere alternatieven, zoals eetkamerstoelen.

 2. Geef je muren nieuw leven

Kunst aan de muur is vaak behoorlijk prijzig. Je kunt ook op een goedkope manier je muren een nieuwe uitstraling geven. Een alternatief voor dure kunst is het creëren van een persoonlijke fotomuur. Je kunt hierin zo creatief zijn als je zelf wilt. Door bijvoorbeeld houten of gouden fotolijsten te gebruiken, geef je het geheel een nóg exclusievere uitstraling.

3. Verander de sierkussens 

Als je het je niet kunt veroorloven om een nieuwe bank te kopen, kun je de zithoek in je woonkamer tóch een nieuwe look geven door andere sierkussens te kopen. Sierkussens zijn ideaal om een ruimte in te richten met een klein budget. Kies in de zomer bijvoorbeeld voor lichte kleuren en in de winter juist voor donkere tinten.

Met relatief weinig middelen kun je de laatste trends volgen, daarnaast zorgt het voor afwisseling in je interieur en voor een nieuwe twist in je woonkamer.


4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand 

Je woonkamer inrichten met spiegels is een goedkoop alternatief voor dure kunstwerken. De spiegels zorgen voor een elegante uitstraling en bijkomend voordeel is dat je woonkamer er ruimer door lijkt! Je kunt spiegels gebruiken om het licht van een raam te reflecteren zodat de woonkamer mooi verlicht wordt.

Je interieur hoeft niet traditioneel te zijn, probeer eens andere dingen uit die je gewend bent en je zult zien dat het effect erg leuk is!

 

5. Kies het juiste licht

Verlichting in de woonkamer hoeft niet uit een dure hanglamp te komen. Veel mensen maken de fout door niet te overwegen wat voor soort licht uit de lamp moet komen voordat ze hem kopen. Lampen hebben een grote invloed op de sfeer van je woonkamer. Kies dus een lamp met de juiste verlichting en uitstraling voor je woonkamer. Omdat lampen voor een betaalbare prijs te koop zijn, zijn ze gemakkelijk te vervangen als je uitgekeken bent op je huidige lamp.

Bron: Jysk
Terug