Zes tips om je eigen muur te verven - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
09.30 - 18.00 uur
Terug

Zes tips om je eigen muur te verven

3 jaar geleden

Verven! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een schilderbedrijf in te huren, maar het is veel leuker om het zelf te doen. Heb je er nou echt zo’n hekel aan? Geen zorgen, hieronder volgen zes verftips die het klusje toch iets makkelijker maken.

1.Niet te fel
Balans in kleurgebruik is in een interieur erg belangrijk. Om de juiste balans te vinden moet je ervoor zorgen dat het grootste deel van je interieur één kleur heeft. De andere delen, dus bijvoorbeeld een kleiner muurtje, mag een andere kleur krijgen. In kleinere ruimtes is het af te raden om donkere en felle kleuren te gebruiken. Dit kan een benauwend effect hebben.

2. De juiste ondergrond
Om bobbeltjes op het object dat je verft te voorkomen, is het belangrijk om voor een gladde en vetvrije ondergrond te zorgen. Daarnaast is het van belang om te stofzuigen in de ruimte waar je gaat verven, zo voorkom je dat er stof in je verf terechtkomt.

3. Voldoende verf
Voordat je begint met verven is het belangrijk om voldoende verf in het bakje te doen. De verfroller moet namelijk voldoende verf kunnen opnemen. Haal vervolgens de roller meerdere keren over het geribbelde gedeelte van het bakje. Op deze manier krijg je een goed verdeelde effen streep op de muur. Kwasten moeten voor 1/3 in de verf gedoopt worden. Niet te ver, anders heb je kans dat het een druiperige kliederboel wordt.

4. X-, V- of Z-
Verf de muur niet in grote lijnen, maar verdeel een klein gebied van de wand en beweeg in een X-, V-, of Z-, vorm. Door niet een te groot oppervlakte in een keer te verven, zorg je ervoor dat de verf goed dekt. Vervolgens ga je met de roller over hetzelfde gebied heen om het ‘glad’ te strijken. Zorg ervoor dat je altijd op schouderbreedte verft, zo voorkom je overbelasting.

5. Vloeiende bewegingen
Verven kun je het beste doen in een vloeiende beweging. Goed verdeelde verf droogt snel op. Als je stop tussendoor, veroorzaakt dit strepen. Zorg dus dat je in éen keer verft zonder pauzes.

6. Kwasten in de koeling
Rol je kwast na gebruik in aluminiumfolie en leg ‘m in de koelkast. Als je de kwast tien minuten voor gebruik weer uit de koelkast haalt, is hij weer nat en klaar om te gebruiken!

Terug