Vijf tips voor een rustgevende inrichting - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
09.30 - 18.00 uur
Terug

Vijf tips voor een rustgevende inrichting

3 jaar geleden
Ondertussen is het vrij bekend dat lichte kleuren een huis ruimte geven en donkere kleuren sfeer creëren. Alle inrichtingen draaien om het gevoel van ruimte, licht, rust en ontspanning. In een rustgevend interieur is het de kunst net zoveel weg te laten dat er niets overbodigs meer staat, maar een huis er toch bewoond uitziet. Met de onderstaande 5 tips kan je met eigen meubelen en jouw lievelingskleuren ook heel gemakkelijk een rustgevend interieur samenstellen.

Tip 1. Verruim het zicht naar buiten
Kleine ruimten geven soms een benauwend gevoel. Ga maar eens na bij jezelf. Wanneer je je hoofd wilt leegmaken, wil je het liefst de verte in kunnen kijken. Je ogen moeten niet vastgehouden worden door een bepaald punt waar je je op gaat fixeren. Houd de gordijnen dus zoveel mogelijk open en laat het licht lekker binnen.

Tip 2. Zo min mogelijk meubels
Je meubels verminderen is niet altijd makkelijk. Kasten heb je nodig als opbergruimte en als je met een druk gezin bent, is het belangrijk dat je zowel in de zithoek als aan de eettafel genoeg zitplaatsen hebt. Wat je wel kan doen is voor lichte meubels kiezen en niet teveel tierelantijntjes neerzetten. Door de lichtere kleur en de afwezigheid van ‘rommeltjes’ zal je meubilair minder heftig overkomen.

Tip 3. Zachte verlichting
Licht moet een aangename sfeer in huis creëren. Licht wat direct in je ogen schijnt werkt ontspanning tegen. Vind je het licht van een echt vlammetje relaxend werken, dan kan je ervoor kiezen een kaarsje aan te steken of een sierhaard aan te schaffen. Een staande schemerlamp in een hoek of inbouwverlichting is in een rustgevend interieur ook zeker geen overbodige luxe.

Tip 4. Kies een tint
Kleur heeft alles te maken met persoonlijke smaak. Wil een kleur echter rust geven, mag hij niet te overheersend zijn. Ongeacht met welke kleurencombinatie je ook werkt, houd ze in dezelfde tint en vooral gedekt. Je kunt best werken met felle, zolang je er maar voor zorgt dat ze niet teveel knallen.

Tip 5. Wees spaarzaam met accessoires
Rommeltjes in huis creëren niet alleen chaos in je hoofd, maar het interieur ziet er vaak ook druk uit. Probeer dat te vermijden. Zet liever enkele grote accessoires neer of hang een mooie eyecatcher aan de muur dan een hele collage van allerlei lijstjes en/of objecten.

Terug