Binnenkijken bij Marina! - Woonboulevard SpijkenisseWoonboulevard Spijkenisse
Gratis parkeren
Vandaag open van
Tijdelijk gesloten
Terug

Binnenkijken bij Marina!

4 jaar geleden

Een tijdje geleden ben ik gaan woonshoppen op Woonboulevard Spijkenisse. In mijn vorige blog heb ik enkele trends op het gebied van interieurstyling met jullie gedeeld. Toen heb ik beloofd om jullie een kijkje te geven in mijn interieur. Dus bij deze… welkom in mijn huis!

Ik woon al bijna mijn hele leven in Rotterdam. Ik hou van deze stad; het contrast tussen het ruige van de haven en de prachtige moderne architectuur en de zelfspot, humor en directheid van de mensen hier.

img_2247

In zo’n wereldstad als Rotterdam is altijd wel wat te beleven en dat komt goed uit, want ik ben vrij ondernemend en ga er graag op uit. Maar in de herfst/winter sluit ik me, zoals volgens mij de meesten van ons, graag op in huis om fijn te cocoonen. Heerlijk lezen, muziekje op de achtergrond, kaarsjes aan en een koffietje erbij…of een wijntje 🙂
Ik vind het altijd belangrijk dat m’n huis gezellig en sfeervol is, maar in deze periode vooral.

img_2088

Happy home

Ik heb niet 1 specifieke woonstijl. Ik vind het juist leuk om verschillende stijlen te combineren tot een eclectische mix. Doordat deze doorgevoerd is in m’n hele huis, blijft het toch een rustig geheel. Die rust vind ik prettig.

Een interieur moet volgens mij vooral een weerspiegeling zijn van wie jij bent en waar jij gelukkig van wordt. Het belangrijkste is dat jij je er prettig in voelt.

Ik voel mij het fijnst in een warm, gezellig, stijlvol en een beetje stoer interieur. Vandaar dat ik in mijn interieur houten en industriële meubels heb gecombineerd met warme kleuren en natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen, leer en wol. Bloemen, planten en takken mogen ook zeker niet ontbreken in mijn interieur. Die geven zoveel sfeer, daar word ik echt blij van!

marina2

Om mijn interieur nog meer eigen te maken, mogen authentieke spullen niet ontbreken, zoals de prachtige collage die een vriend van mij heeft gemaakt. Ik was daar meteen verliefd op en heb deze een prominente plek boven m’n eettafel gegeven.

Styling en inspiratie

Ik heb liefde voor styling op allerlei vlakken. Ik kan heel erg genieten van mooie dingen en als iets mooi is gepresenteerd. Ik koop regelmatig iets intuïtief. Als ik iets moois zie, waar ik een goed gevoel bij krijg en ik heb het idee dat het mooi in m’n interieur zou passen, dan koop ik het. Soms krijgt het item uiteindelijk een andere plek of functie, zoals de theelichthouder, die ik tijdens het shoppen bij de Blokker heb gekocht. Deze staat nu te pronken op 1 van m’n tafeltjes met een mooi plantje erin. Het zwarte potje dat ik toen heb gekocht is heel handig om kleine prulletjes in op te bergen.

marina10

Kleur en sfeer

Kleuren hebben een grote invloed op de sfeer van je interieur. Ze bepalen of je kamer warm, rustgevend, knus, ruim of intiem voelt. Ik heb een redelijk ruime woonkamer en om deze wat intiemer te maken, heb ik de wand in het eetgedeelte blauw geschilderd. De deuren van de buffetkast hebben deze kleur ook en daarom blijft het geheel rustig.

marina1

Door dit blauw te combineren met de kleuren bordeauxrood en okergeel krijgt mijn woonkamer nog een warmere en intiemere sfeer.

De halfopen keuken grenst aan mijn woonkamer. Deze heeft groene wanden, maar de blauwe, bordeauxrode en okergele kleur komen in deze ruimte ook terug. Ook ademt mijn keuken dezelfde sfeer als mijn woonkamer. Daardoor vormen deze 2 ruimtes een mooi geheel.

img_2093

Work @ home

Ik werk regelmatig vanuit huis en breng daardoor veel tijd door in m’n werkkamer. Voor mij is het dus prettig dat de sfeer in deze ruimte ook warm en rustig is. Dit heb ik gecreëerd door o.a. een houten bureau en het gebruik van rustige kleuren. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het opgeruimd is. Ik word namelijk onrustig van rommel om mij heen en het werkt afleidend. Ik heb daarom veel spullen in opbergdozen geplaatst.

marina7

Om geïnspireerd te raken en m’n hersenen op een positieve manier te prikkelen heb ik een canvas op m’n bureau geplaatst met daarop inspirerende quotes en mooie foto’s. Deze canvas heb ik geschilderd in de kleur ‘Rays of Sunlight’ van Flexa en als daar het licht op valt schittert deze heel mooi. Daar kan ik echt van genieten!

marina8

Bedankt voor het binnenkijken.

Liefs Marina!

Terug