Terug

DIY: Moodboards maken

6 maanden geleden

Het is alweer bijna een jaar geleden dat mijn eerste blog online is gekomen voor Woonboulevard Spijkenisse. In de tussentijd is er veel veranderd. Ik ben verhuisd en heb mijn kleine appartement ingeruild voor een wat grotere. Ik woon nu sinds drie maanden op zo’n 80 m2 met drie slaapkamers! Ik voel me steeds meer thuis en mijn interieur wordt steeds meer eigen.

De komende tijd zal ik een reeks blogs schrijven over twee kleine make-overs. Ik begin helemaal bij het begin, namelijk het maken van een moodboard. Vervolgens zal er een shoplog komen en tot slot het eindresultaat van de twee make-overs.

Heel vaak begin ik een ‘project’ met een moodboard. Ik vind het fijn om mijn gedachten op papier te hebben en vanuit daar te gaan shoppen. De komende tijd wil ik mijn keuken aanpakken en mijn hal.

Ik ben erg blij met de keuken. Hij is hoogglans wit en dat past erg goed in mijn interieur. Het werkblad had ik liever niet zwart gehad, maar ach deze zat er al in en de keuken is verder prima. Ik heb een open keuken, dus de keuken is echt een onderdeel van de woonkamer. Echter ben ik nog niet helemaal tevreden over de inrichting van mijn keuken en daarom wil ik dit aanpakken zodat het één geheel wordt met de rest van de woonkamer.

Het tweede project is mijn hal. Hier heb ik nog niets aan gedaan. Het heeft nu nog het behang van de vorige bewoners en zelfs de kapstok is nog van hen. Iedere keer als ik door de voordeur naar binnen ga, baal ik een beetje.  De hal past gewoon niet bij mij. Ik wil dit dus graag persoonlijker maken.

Allereerst begin in dus met het maken van een moodboard. Want wat wil ik nu eigenlijk precies?

Voor het maken van een moodboard heb ik nodig:

  • een stapel woontijdschriften
  • lijm
  • een schaar
  • A4 papier

Aan de slag

Ik ga twee moadboards maken, een voor de keuken en een voor de hal. Ik blader wat door de tijdschriften en als ik wat leuks tegenkom dan scheur ik die bladzijde eruit. Wanneer ik de tijdschriften heb doorgebladerd, pak ik de uitgescheurde bladzijden en dan knip ik de plaatjes eruit die ik leuk vind. Vervolgens schuif ik wat met de plaatjes op het A4 vel en bepaal ik welke er daadwerkelijk opkomen en welke niet. Daarna plak ik de plaatjes op.

Ik bekijk de moodboards en probeer te omschrijven welke sfeer ik wil gaan creëren.

  • De keuken: Neutrale kleuren en natuurlijke materialen, wat groen, ik wil de producten laten zien.
  • De hal: Pasteltinten, krijtbordverf, stoere materialen (kapstok, kist, manden).

Ik vind het fijn om een overzicht te hebben in de vorm van een moodboard bij het shoppen. Vaak maak ik er dan even een foto van met mijn telefoon. In de winkel zie je namelijk zoveel producten en dan weet ik vaak niet meer wat ik precies wil. Ik koop dan vaak gewoon producten die ik leuk vind, maar eenmaal thuis staat het dan soms helemaal niet bij elkaar. Met de foto van mijn moodboard kan ik kijken of de producten passen bij de sfeer die ik wil gaan creëren.

Nu mijn moodboards af zijn, kan ik gaan shoppen! In de volgende blog lees je bij welke winkels ik ben gaan shoppen en wat voor producten ik heb gescoord!

Tot de volgende keer,

Elise
@bijelisethuis

 

Lees hier de andere blogs van Elise:

 

 

Terug